....................................................................................................................................................................
POLLASTRE AMB MONIATO I CURRI
Ingredients:
- pollastre ecològic (o de corral) desossat i tallat a daus
- cebes
- moniatos
- aigua o brou (de pollastre o vegetal)
- curri en pols
- sal marina
- oli d'oliva verge
- salsa de soja o tamari
Sofregiu les cebes tallades a
mitges llunes amb un pessic de sal i oli d'oliva. Quan estiguin
daurades, afegiu el pollastre i daureu-lo bé. Afegiu una mica de brou
(no cal que cobreixi la carn), abaixeu el foc i tapeu la cassola. Al cap
d'uns 5 minuts, afegiu els moniatos pelats i tallats a quadrats prims, una mica més de
brou i condimenteu-ho amb el curri. Deixeu-ho coure tapat, a foc lent, i aneu-ho remenant i afegint brou si cal perquè no s'enganxi. Quan tot sigui ben cuit, apagueu el foc i afegiu-hi un raig de salsa de soja i
remeneu-ho bé.
....................................................................................................................................................................
Aques plat és complet des d'un punt de vista nutricional: ens aporta tots els nutrients principals (proteïnes, carbohidrats, vitamines i minerals, greixos). És ideal com a segon, després d'una bona amanida en què podeu combinar hortalisses, i també fruites, de temporada (per exemple: d'api, poma i col; d'escarola, magrana i alls tendres...).
Altres beneficis que ens aporten els ingredients d'aquest plat:
- El curri, a més de tenir propietats digestives, es prepara barrejant diferents espècies i herbes (coriandre, comí, pebre, gingebre, etc.) que tenen un reconegut poder immunoestimulant, antiinflamatori i antioxidant.
- La ceba estimula el sistema immunitari i és depurativa i diurètica.
- La salsa de soja contribueix a la salut de la flora intestinal.
Salut al plat... i bon profit!
Pollastre amb moniatos i curri |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada