divendres, 13 de desembre del 2013

CUINA DE TARDOR 2: POLLASTRE AMB MONIATOS I CURRI

Per si encara no teniu clar què fer amb els moniatos que espero que hagueu comprat després d'haver llegit l'entrada anterior del blog ;), us proposo que us animeu a fer aquest plat que vaig improvisar l'altre dia. És molt fàcil de preparar i té un gustet boníssim, que combina la dolçor dels moniatos i la ceba sofregida amb el toc lleugerament picant del curri.
....................................................................................................................................................................
POLLASTRE AMB MONIATO I CURRI

Ingredients:
  • pollastre ecològic (o de corral) desossat i tallat a daus
  • cebes
  • moniatos
  • aigua o brou (de pollastre o vegetal)
  • curri en pols
  • sal marina
  • oli d'oliva verge
  • salsa de soja o tamari
Sofregiu les cebes tallades a mitges llunes amb un pessic de sal i oli d'oliva. Quan estiguin daurades, afegiu el pollastre i daureu-lo bé. Afegiu una mica de brou (no cal que cobreixi la carn), abaixeu el foc i tapeu la cassola. Al cap d'uns 5 minuts, afegiu els moniatos pelats i tallats a quadrats prims, una mica més de brou i condimenteu-ho amb el curri. Deixeu-ho coure tapat, a foc lent, i aneu-ho remenant i afegint brou si cal perquè no s'enganxi. Quan tot sigui ben cuit, apagueu el foc i afegiu-hi un raig de salsa de soja i remeneu-ho bé.
....................................................................................................................................................................

Aques plat és complet des d'un punt de vista nutricional: ens aporta tots els nutrients principals (proteïnes, carbohidrats, vitamines i minerals, greixos). És ideal com a segon, després d'una bona amanida en què podeu combinar hortalisses, i també fruites, de temporada (per exemple: d'api, poma i col; d'escarola, magrana i alls tendres...).

Altres beneficis que ens aporten els ingredients d'aquest plat:
  • El curri, a més de tenir propietats digestives, es prepara barrejant diferents espècies i herbes (coriandre, comí, pebre, gingebre, etc.) que tenen un reconegut poder immunoestimulant, antiinflamatori i antioxidant.
  • La ceba estimula el sistema immunitari i és depurativa i diurètica.
  • La salsa de soja contribueix a la salut de la flora intestinal.
 Espero que us animeu a fer la recepta... i ja em direu si us ha agradat.

Salut al plat... i bon profit!
Pollastre amb moniatos i curri

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada