dijous, 5 de desembre del 2013

BROU DEPURATIU PER COMPENSAR ELS EXCESSOS DE LES FESTES

Ara que s'acosta Nadal i toca fer dinars i sopars d'empresa, després grans àpats familiars... en fi, tota mena d'excessos, us recomano que proveu de compensar una mica prenent un brou depuratiu com el que us proposo a continuació.

El podeu prendre per sopar, si heu fet un dinar molt abundant, o com a entrant en un àpat més lleuger... Us ajudarà a equilibrar l'organisme perquè és remineralitzant i afavoreix l'eliminació de líquids (ja sabeu que els menjars salats i forts que s'acostumen a prendre quan hi ha celebracions i també la ingesta d'alcohol fan que el cos retingui més líquids del que seria normal).

També va molt bé quan agafem fred o ja estem refredats: en aquests casos us recomano que hi afegiu una mica de miso (millor si és del més fosc, el hatcho) i una mica de gingebre fresc ratllat. Ja veureu com us escalfa!



BROU DEPURATIU DE VERDURES
Es pot deixar preparat a la nevera i anar consumint-lo al llarg de la setmana (aguanta bé uns 4-5 dies).
Ingredients:
-          aigua mineral (la quantitat variarà en funció de la quantitat de brou que vulguis fer)
-          verdures de base: api, col, ceba i nap
-          altre verdures: porro, xirivia...
-          una tira d’alga kombu

Es posen les verdures tallades i el tros d’alga dins d'una olla. Es cobreixen els ingredients amb l’aigua. Es posa al foc i es deixa bullir a foc lent durant uns trenta minuts. S’apaga el foc i es cola.
Es pot amanir amb unes gotes de salsa de soja.

Salut al plat... i bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada