Voleu celebrar Sant Jordi amb unes flors ben
especials? Avui us propòs la recepta d’unes roses comestibles que inclouen un
ingredient molt típic de la gastronomia mallorquina: la sobrassada. Tant si us
agrada el dolç com si sou més de salat, aquestes roses de poma i sobrassada us
encantaran. Sí, sí, ho heu llegit bé, duen sobrassada... però de la bona!
Potser dubtau de si és bo o no menjar
sobrassada... heu de pensar que la sobrassada pot tenir cabuda en el conjunt d’una
dieta equilibrada sempre, evidentment, que no se n’abusi i que sigui de bona
qualitat. A més de ser deliciosa, la sobrassada és energètica i nutritiva,
aporta proteïnes, vitamines del grup B i ferro.
Roses de poma i sobrassada
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full rectangular (sense greixos hidrogenats)
- 1 o 2 pomes vermelles
- Confitura de maduixa
- Sobrassada
Rentau la poma, treis-ne el cor i tallau-la
per la meitat (sense pelar-la). De cada meitat, feis-ne làmines molt fines en
forma de mitja lluna. Posau un cassó al foc amb aigua i la poma fins que estigui
a punt de bullir. Colau-ho i reservau-ho.
Empolsimau de farina el taulell, estirau-hi la
pasta de full de manera que us quedi un rectangle ben prim. Tallau-lo a tires
allargades d’uns 7 cm d’ample.
En un bol, barrejau la sobrassada (la podeu
escalfar una mica al microones) amb la confitura. Pintau cada tira de pasta amb
aquesta barreja i afegiu-hi els trossos de poma de manera que cobreixin la
meitat de la pasta i la pell quedi per fora.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXkUbyIOhS3Qf9zCArLVrvbLQKgNFO2XKY1n1hPF6x703L9Hbx-24MLuglSryWFCrGy-NL1c2xXWsYqjiJsi-1OoUueZh7eNJ9NRReg-0GC36Fs6-kcKq55pIsFl0jXutodjfl2Z5vlAQ/s200/rotlle+rosa.jpg)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada