dimecres, 25 d’octubre del 2017

Cuina de tardor. Crema de carabassa i moniato amb rossinyols



Amb la tardor arriba el moment de reforçar el sistema immunitari i de nodrir-nos bé per preparar l’organisme per al fred de l’hivern. Entre els aliments de temporada tenim una hortalissa que és una gran aliada de la nostra salut: la carabassa.

Per què és tan bona la carabassa?


  • És beneficiosa per a la vista, perquè conté betacarotens que protegeixen de les cataractes i milloren la visió nocturna.
  • També conté vitamina C i E, per la qual cosa es considera un potent antioxidant i ajuda en la prevenció contra el càncer.
  • A més, les vitamines que conté ens ajuden a mantenir la pell en bon estat i a protegir les mucoses.
  • Té propietats diürètiques i laxants i es digereix molt fàcilment, per això és un dels primers aliments que es poden introduir en l’alimentació dels infants.

Com es pot menjar la carabassa?

  • Es pot fer crua (tallada ben prima o a tires) en amanides.
  • És bona al forn, al vapor, fregida... com si fossin patates.
  • Per fer pastissos dolços o salats, bunyols...
  • Es pot saltejar barrejada amb altres verdures, llegums o cereals.
  • I també és un ingredient excel·lent per fer estofats, sopes, purés...


Avui us propòs una crema que duu carabassa i altres ingredients d’aquesta temporada de tardor: moniato i rossinyols. Així que ja ho sabeu, si us donen carabasses, en lloc d’amoïnar-vos, podeu aprofitar per fer una crema tan nutritiva i deliciosa com aquesta.

Crema de carabassa i moniato amb rossinyols

Ingredients:

- Ceba
- Carabassa
- Moniato
- Llorer
- Aigua
- Oli d’oliva verge
- Sal i pebre bo (negre)
- Rossinyols
- All i julivert

Preparació:

Saltejau la ceba tallada a mitges llunes en oli d’oliva amb un pessic de sal. Quan estigui daurada, afegiu-hi la carabassa i el moniato tallats a daus. Cobriu-ho amb aigua i afegiu-hi una fulla de llorer. Quan sigui cuit, retirau el llorer, afegiu-hi un pessic de pebre i triturau-ho amb el minipimer.

A part, sofregiu els rossinyols amb un pessic de sal. Quan hagin deixat anar tota l’aigua, afegiu-hi un raig d’oli i l’all trinxat. Quan siguin ben cuits, afegiu-hi julivert trinxat, rectificau de sal i remanau-ho bé.

Serviu la crema i afegiu 1 o 2 cullerades de bolets en cada plat.

Salut al plat i bona tardor!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada