No és que avui celebri res especial, és un dia
com qualsevol altre, però m’he animat a fer una coca de iogurt de les de tota
la vida. Potser perquè quan fa dies humits ve més de gust encendre el forn per
cuinar, o simplement per variar... En tot cas, avui m’hi he fixat, i per fer la
coca no he tardat més de mitja hora; és molt fàcil de fer i ràpida de coure.
Aquí us en deix la recepta.
Coca de iogurt
Ingredients:
- 3 ous
- 1 iogurt natural
- 180 g de farina
- 200 g de sucre integral de canya
- 1 sobre de llevat en pols
- Pell de llimona ratllada
- ½ got (de iogurt) d’oli d’oliva verge
Preparació:
Es treballen bé tots els ingredients fins que
quedi una massa homogènia. S’hi afegeix la pell de llimona ratllada, es remena
i s’aboca tot en un motlle prèviament untat amb oli i farina perquè no s’enganxi.
Es posa al forn a uns 150-170 º fins que la coca sigui cuita.
Aquesta coca casolana pot ser una bona opció
per al berenar dels infants. No n’han de menjar ni molta quantitat ni tampoc cada
dia, això és evident, però sí que la podem incloure de tant en tant si seguim
una alimentació variada i equilibrada.
Avui vull insistir en el fet que una
coca casolana (encara que porti sucre i farina, ingredients que es recomana
consumir amb molta moderació) és molt més saludable que qualsevol dels
pastissets o galetes industrials que podem trobar als supermercats. Hauríem de
ser més conscients de la importància de consumir menjar “de veritat” (productes
naturals, de temporada, d’elaboració artesanal o casolana... el que en anglès
anomenen “real food”); entre altres
motius perquè és més ecològic, més sostenible, més saludable i més bo!
És important, doncs, que acostumem els més
petits a valorar els productes naturals i a fugir de tots aquells pseudoaliments
que anuncien a la televisió, dels aliments processats i de la pastisseria
industrial, que estan carregats de greixos trans, additius, conservants i
altres substàncies ben poc recomanables.
Per això crec que és interessant recuperar el
costum de fer coques i altres preparacions casolanes que, encara que demanin
una mica de dedicació, són delicioses, formen part de l’educació dels infants (sobretot
si els deixam participar en l’elaboració del menjar), són un motiu de
satisfacció i representen una inversió en la salut de tota la família.
Així que avui per berenar les meves filles
menjaran una peça de fruita fresca i un trosset de coca... i demà potser un
batut de iogurt amb fruita; un altre dia, fruita i un entrepà petit; un altre,
fruita seca amb bastonets de pa...
Salut al plat... i bons berenars!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada