dimarts, 3 de novembre del 2015

Coca casolana, un berenar "de veritat"



No és que avui celebri res especial, és un dia com qualsevol altre, però m’he animat a fer una coca de iogurt de les de tota la vida. Potser perquè quan fa dies humits ve més de gust encendre el forn per cuinar, o simplement per variar... En tot cas, avui m’hi he fixat, i per fer la coca no he tardat més de mitja hora; és molt fàcil de fer i ràpida de coure. Aquí us en deix la recepta.

Coca de iogurt



Ingredients:


  • 3 ous
  • 1 iogurt natural
  • 180 g de farina
  • 200 g de sucre integral de canya
  • 1 sobre de llevat en pols
  • Pell de llimona ratllada
  • ½ got (de iogurt) d’oli d’oliva verge

Preparació:

Es treballen bé tots els ingredients fins que quedi una massa homogènia. S’hi afegeix la pell de llimona ratllada, es remena i s’aboca tot en un motlle prèviament untat amb oli i farina perquè no s’enganxi. Es posa al forn a uns 150-170 º fins que la coca sigui cuita.


Aquesta coca casolana pot ser una bona opció per al berenar dels infants. No n’han de menjar ni molta quantitat ni tampoc cada dia, això és evident, però sí que la podem incloure de tant en tant si seguim una alimentació variada i equilibrada.

Avui vull insistir en el fet que una coca casolana (encara que porti sucre i farina, ingredients que es recomana consumir amb molta moderació) és molt més saludable que qualsevol dels pastissets o galetes industrials que podem trobar als supermercats. Hauríem de ser més conscients de la importància de consumir menjar “de veritat” (productes naturals, de temporada, d’elaboració artesanal o casolana... el que en anglès anomenen “real food”); entre altres motius perquè és més ecològic, més sostenible, més saludable i més bo!

És important, doncs, que acostumem els més petits a valorar els productes naturals i a fugir de tots aquells pseudoaliments que anuncien a la televisió, dels aliments processats i de la pastisseria industrial, que estan carregats de greixos trans, additius, conservants i altres substàncies ben poc recomanables.

Per això crec que és interessant recuperar el costum de fer coques i altres preparacions casolanes que, encara que demanin una mica de dedicació, són delicioses, formen part de l’educació dels infants (sobretot si els deixam participar en l’elaboració del menjar), són un motiu de satisfacció i representen una inversió en la salut de tota la família.

Així que avui per berenar les meves filles menjaran una peça de fruita fresca i un trosset de coca... i demà potser un batut de iogurt amb fruita; un altre dia, fruita i un entrepà petit; un altre, fruita seca amb bastonets de pa...

Salut al plat... i bons berenars!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada