MINIBROQUETES DE MADUIXA, ANXOVA I TOMÀQUET SEC
Per preparar aquest
aperitiu necessitareu:
- filets d’anxova
- tomàquets secs en oli d’oliva (també podeu fer servir cirerols)
- maduixes
- escuradents
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCg3YI3LneLCIL8cKH4IVrsXNSxccrOOGwmeIu3dINcELXRDmI66ZICbe3EwctMu-YfESVBgGNksiLSwpvLWEWjUn81U37WHd24Uu3beLfVm29G5dMdnvILGUGRySj0W0wlc-nMLYLEh4/s1600/aperitiu+anxoves%252C+maduixes2.jpg)
Primer de tot
renteu i escorreu bé les maduixes. A continuació talleu-les per la meitat o en
tres trossos (segons la mida) i feu el mateix amb les anxoves i els tomàquets (millor si poseu
els tres ingredients en recipients separats). Quan els tingueu tallats, agafeu
els escuradents d’un en un i aneu enfilant un tros de maduixa, un d’anxova i un
de tomàquet... i aneu fent fins que cregueu que en teniu prou.
Un consell: demaneu
ajuda als infants de la casa, segur que s’ho passaran la mar de bé i se'ls anirà despertant l'interès i el gust per la cuina. I no dubteu que se'ls obrirà la gana... Per cert, sabíeu que el mot aperitiu vol dir justament ‘que obre la gana’?
Doncs molt millor obrir-la amb ingredients com els que us he proposat avui que,
a més de ser deliciosos, us aportaran molts beneficis:
- Les maduixes tenen un alt contingut de vitamina C i d’altres substàncies antioxidants que ens ajuden a depurar l’organisme i en la prevenció de malalties cardiovasculars i càncer. Ah, i sabeu per què tenen fama d’estimular la libido? Doncs perquè contenen manganès, que, entre altes coses, afavoreix el desig sexual.
- Les anxoves (consumides amb moderació) són una bona font de minerals i de proteïnes. Atenció: les persones amb hipertensió o que tenen problemes de retenció de líquids haurien d’evitar-ne o reduir-ne el consum, perquè tenen molt sodi.
- Els tomàquets ens aporten minerals, vitamines i antioxidants. Contenen un pigment, el licopè, que es considera un gran aliat en la lluita contra processos oxidatius i oncològics (especialment en el càncer de pròstata).
Així que ja ho
sabeu, val la pena anar més enllà de les patates fregides de bossa...
Salut al plat... i bon aperitiu!
Salut al plat... i bon aperitiu!
Hola Assumpta! Moltes gràcies una vegada més per aquestes receptes apetitoses i saludables! Prepararem ben aviat aquest aperitiu que ens recomanes!
ResponEliminaPodries donar un parell de consell sobre la millor manera de preparar les mongetes azuki? Moltes gràcies i una abraçada!
Hola, Teresa! Moltes gràcies pel teu comentari. Doncs per fer les azuki recorda que rèviament les has de remullar unes 8-10 hores, quan les posis al foc, fes-ho en aigua freda i amb una tira d'alga kombu i deixa-les bullir força estona (aproximadament 1h30', fins que siguin ben toves). D'aquesta manera seran més fàcils de digerir. Les azuki són molt bones en estofats de verdures o en potatges però com que ara ja comença a fer calor per menjar aquest tipus de preparacions, et recomano que les barregis amb verdures de temporada cuites al dente (mongeta tendra, pastanaga...) o en saltejats amb, ceba, carbassó, llavors, algues, etc. Esper que aquests suggeriments et siguin útils. Una abraçada!
ResponElimina