Si us agraden els calçots i en voleu saber una miqueta més, aquí teniu l'article que he escrit per als amics de Can Perol (www.canperol.cat):
JA HAN ARRIBAT ELS
CALÇOTS!
Germans de les
cebes, però de gust més dolç i suau, els calçots tenen propietats medicinals
ben reconegudes:
- són molt beneficiosos per a les mucoses de l’aparell respiratori, per això tradicionalment s’han fet servir com a remei en casos d’al·lèrgies, bronquitis i refredats;
- a més de ser diürètics tenen propietats antibacterianes, de manera que ajuden al bon funcionament dels ronyons alhora que netegen els conductes del sistema urinari;
- són rics en minerals, especialment en potassi, i tenen molt poques calories: són, doncs, molt recomanables per controlar la hipertensió, el colesterol i en dietes d’aprimament.
Així doncs, aquesta
hortalissa és ideal per mantenir una bona salut en els mesos més freds. Valdria
la pena, doncs, aprofitar que ara és època de calçots per tenir-los més
presents en la cuina diària. Els podeu preparar de maneres diferents, aquí
teniu algunes idees:
– al vapor, amanits amb una vinagreta o amb salsa de iogurt;
– arrebossats o en tempura, amanits amb salsa de soja i gingebre fresc ratllat;
– com a base per fer purés i sopes de verdures,
– en flams, quiches o púdings de verdura.
I no ens oblidem de
les calçotades! Més enllà de les propietats medicinals i el gust extraordinari
dels calçots, podreu assaborir una de les delícies de la gastronomia
catalana: la salsa de romesco que,
encara que apugi el contingut calòric de l’àpat (procureu no abusar-ne si teniu
problemes de sobrepès), us aportarà minerals, greixos saludables i un grapat
d’antioxidants. I potser encara més important: si feu una calçotada segur que us
relaxareu, gaudireu d’un entorn agradable
i, sobretot, de bona
companyia... no tingueu cap dubte que
tot això també és molt beneficiós per a la salut!
Salut al plat... i bona calçotada!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada